Infrarood Warmtetherapie

Infrarood warmtetherapie verbetert bloedcirculatie en bevordert de cardiovasculaire functie » Door opwarming van het lichaam wordt het bloed iets dunner en verwijden de bloedvaten zich. Dit zorgt er mede voor dat het bloed makkelijker de fijnere bloed- en haarvaatjes bereikt. Bij een verbeterde doorbloeding hoeft het hart minder hard te werken om het bloed rond te pompen. De infrarood warmtetherapie zorgt er dus voor, dat met minimale inspanning de conditie & functie van het hart wordt ondersteunt.

Stimuleert Gezonde Stofwisselingsprocessen » Infrarood warmte in de frequentie tussen de 6 en 14 nm wordt het makkelijkst geabsorbeerd door het menselijk organisme. Ons lichaam bestaat uit naar schatting 80 miljard levende cellen. Wanneer de infraroodwarmte de watermoleculen in de cel bereikt komen deze in beweging, ze gaan resoneren. Een hogere kerntemperatuur op celniveau zorgt ervoor dat watermoleculen het celmembraan sneller en effectiever laten ademen. Dit resulteert in de verhoging van het cel metabolisme en een verbetering van zuurstof en voedingsstoffen opname. In andere woorden; de enzymatische reacties en stofwisselingsprocessen van de mitochondriën en andere celorganellen worden gestimuleerd.

Helpt Afvalstoffen beter af te voeren (Detox) » Afvalstoffen worden op cel niveau na de voedselverbranding afgevoerd via het celmembraan en de extracellulaire vloeistof. Het lymfe- en bloedvatenstelsel, de vitale organen zoals de lever en nieren worden samen met de andere onderdelen van het spijsverteringsstelsel gestimuleerd efficiënter samen te werken door de diep doordringende infrarood warmte. Dit helpt voedingstoffen beter op te nemen, alsook het lichaam te ontdoen van toxinen en ongewenste restproducten (natuurlijke detox).

Versterkt en re-activeert de functie van het immuunsysteem » Infrarood warmte (far-infrared) in het lichaam, stimuleert de aanmaak van witte bloedlichaampjes (leukocytes) en versterkt hierdoor het immuunsysteem.

Vermindert Stress & Vermoeidheid » Komt u na een dag vol deadlines en hard werken gespannen en vol stress thuis? Geen nood, de Thermomat verricht ook hier wonderen. Na 45 min liggen valt u, of als een blok in slaap, of u voelt zich als herboren. De Thermomat zorgt voor diepe ontspanning in lichaam en geest.

Helpt bij Pijnbestrijding » De zacht diep doordringende infrarood warmte wordt makkelijk door het lichaam geabsorbeerd, waarbij geleidelijk de spieren en andere typen weefsels worden verwarmt. Dit proces stimuleert en verbetert de bloedcirculatie, dit zorgt voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen. De Therapeutische Warmte kan worden gebruikt voor de ontspanning van zenuwen, spieren, pezen, gewrichten en aanhechtingspunten. Het brengt verlichting bij verkramping, spierspasmen, verzuring, spierpijnen, nek- en rugpijnen, zelfs soms bij ontstekingen.

You cannot copy content of this page